Fem leker som får deg til å huske

Hvis du synes det er kjedelig å gjøre lekser og lese til eksamen, så kan du nemlig prøve å gjøre det om til noe morsomt. En fin måte å gjøre dette på er gjennom spill. Spill fungerer bra når du skal forstå nye begreper, men enda bedre når du må pugge store mengder informasjon utenat. Her er noen måter du kan gjøre om puggestoffet til et spill!

1. Minneleken


Minneleken er en klassiker i klasserommet – du har et bunke kort vendt opp-ned på bordet, og for hver runde kan hver spiller snu to av kortene. Målet er å finne to kort som danner et par, og spilleren med flest par vinner spillet. Her kan man være utrolig kreativ – hvis målet er å pugge gloser, så kan du ha det norske ordet på det ene kortet, og ordet på målspråket på det andre. Hvis målet er å pugge matteformler, så kan du ha et spørsmål på det ene kortet, og svaret på det andre.

2. Repeteringsleken


Denne leken er egnet for å pugge informasjon i rekkefølge, og må spilles med minst tre personer. En person må være den som styrer spillet, og styreren er den eneste som har kontroll over puggestoffet. Styreren begynner spillet ved å si den første setningen / punktet i puggestoffet, så må resten av spillerne repetere setningen ordrett. Så sier styreren en setning til, og resten av spillerne må repetere begge setningene ordrett. Spillet fortsetter til alle setningene blir sagt.

Det morsomme med spillet er at man kan finne på gærne straffemetoder for den som ikke klarer å gjenta setningene. Det kan være alt fra å løpe en runde rundt bygningen, til å gjøre spillet om til en drikkelek (helst erstatte alkoholen med ekkel godteri eller noen lignende, hvis poenget er å huske). Jo verre straffene er, jo større sjanse at du husker absolutt alt!

3. Mimeleken


Du har kanskje hørt om spillappen «Charades» på mobilen. Det er et spill hvor den ene personen holder et ord foran pannen, så må de andre mime ordet. Spilleren som holder opp ordet må gjette ordet gjennom mimingen til resten av spillerne. Ordene i spillet kan lett byttes ut med fagbegreper fra skolebøkene, så blir det plutselig mye morsommere å pugge til eksamen!

4. Lek med hastighet


Spilleregelen er ganske enkel – bare finn en stoppeklokke, en venn som ligger på ca. samme nivå som deg og noen spørsmål. Så er det bare å konkurrere om hvem som blir ferdig raskest. Litt konkurranse skader ikke – den kan av og til øke produktiviteten!

5. Quizlet


Quizlet.com er en fin nettside som lar deg importere flashcards rett fra tekstfil. Nettsiden klarer også å gjøre om kortene til ulike spill, og den generer til og med en liten test for deg ut ifra puggestoffene du skrev inn. Ikke verst!

    Få god oversikt

    •  Ren design, engasjerende ikoner, intuitiv struktur og håndtegnede illustrasjoner.

    •  Få fullstendig oversikt ved å kaste et blikk på siden.

    •  Gode brukeropplevelser gir mestringsfølelse og positive læringsopplevelser.

    Enkelt å holde fokus

    •  Tavleundervisning og synlig lærer aktiviser de viktige læringssentrene i
        hjernen.

    •  Korte og presise videoer regissert av et profesjonelt filmteam i studio.

    Forstå det vanskelige

    •  Motiverende lærer med topp score fra elevundersøkelsen.

    •  Videoer med eksempler, analogier og tankekart.

    •  Til hver teorivideo har vi anbefalte studieteknikker.

    Øv på riktig tema

    •  Videoer kan merkes med ulike emojis som representerer din læringsopplevelse.

    •  Selvtester med oversiktskart som viser temaer det er vanlig å møte på eksamen. Oppgavene blir også markert med en farge etterhvert som du
       løser de. 

    •  Selvtester med oversiktskart over hvilke oppgaver andre studenter opplever som krevende.

    Få hjelp når du stopper opp

    •  Våre leksehjelpere vet hvordan man skaper positive læringsopplevelser. Ved å sette ord på dine tanker blir det enklere å oppdage hva som holder deg tilbake.

    •  Superelev gjennomgår de beste studieteknikker i 50 korte og effektive artikler.

Image 01